Gezonde geest

0
http://www.dreamstime.com/-image21896998“Alleen in een gezond lichaam schuilt een gezonde geest.”

In onze maatschappij zijn gezondheid en slank zijn belangrijke onderwerpen. Fitness speelt, naast gezonde voeding, een grote rol om het ideale figuur te bereiken. Maar we vergeten vaak dat fitness ook positieve effecten heeft op onze geest.

Fitnessen kun je door diverse takken van sport te beoefenen:

  • Zwemmen
  • Fietsen
  • Joggen
  • Spinning, Aerobics of Dansen

Alle begin is moeilijk en na de (meestal enthousiaste start) is het vaak zwaar om vol te houden. Trainen met een fitnesspartner kan leiden tot een echte motivatie boost. Ook is het aan te raden om doelen te stellen, eventueel met een begeleider. Deze kan een persoonlijk trainingsschema voor je maken.
Als je wat langer traint zul je merken dat het steeds gemakkelijker gaat en je er meer en meer plezier in krijgt.
Ondertussen zal je lichaam een mooiere vorm aannemen en waarschijnlijk zul je wat kilo’s verliezen. Je conditie zal sterk verbeteren, wat je meteen merkt doordat je veel gemakkelijker ademt.

Lichaam en geest in balans

Behalve het feit dat je een strakker, slanker lichaam krijgt en je conditie opbouwt, heeft fitnesstraining ook een direct effect op je psyche. Door het trainen worden spanningen in je lichaam opgebouwd, waardoor er veel van je lijf gevraagd wordt. Je lichaam moet alle zeilen bijzetten en maakt plaats door alle dagelijkse belevenissen naar de achtergrond te duwen.

Fitness maakt als het ware je lichaam en geest vrij.

Als je na de training onder de douche uitkomt, voel je je als herboren en de slaap na het sporten is een gezonde, rustige en diepe slaap. Na zo’n nachtrust kun je de uitdagingen van de volgende dag uitgerust en fit tegemoet treden.