Workout nu ook op hakken

0
Wie wil er nou niet mooi, fit en slank tegelijk door het leven gaan? Sabina Evertsz maakt dit mogelijk met haar Nos Team Fit Challenge dat ze in Curaçao heeft opgezet. De deelnemers krijgen zes keer per week een training van haar en intensieve begeleiding op het gebied van voeding. Na een maand training wordt het harde werken in stijl afgesloten met een ‘Stiletto Workout Party’, het overgewaaide fenomeen uit Amerika. Daar hebben de hoge hakken al gezorgd voor een geheel nieuwe vorm van fitness: Stiletto Fitness. Tijdens de party krijgen alle vrouwen een laatste workout op hakken in een zaal vol met spiegels. De dames zien het resultaat van hun inzet en krijgen een grote ‘female ego boost’. Een mooi bijkomend effect is niet alleen een fit lichaam maar ook de nodige expertise om volledig in balans op ‘high heels’ te paraderen.

stilletto-workout-scapino

Door een workout op hakken te doen, train je spieren die je anders weinig of nooit zou gebruiken. Het helpt bovendien bij het aannemen van een goede lichaamshouding. Een workout is goed voor een gezonde balans van lichaam en geest. Het geeft de nodige afleiding en houdt een mens fit. Het zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk ‘lekker in je vel’ zit. Uit onderzoek is gebleken dat een wekelijkse workout van 12 minuten intens sporten volstaat om fit te blijven. Uiteraard is er voor het opbouwen van een betere conditie aan te raden gebruik te maken van een trainingsschema.

Voordelen

Wanneer je hakken draagt, zorgt dit voor een mooie rechtopstaande houding van het lichaam. De heupen komen dan meer tot zijn recht, en met de Stiletto Workout wordt de vrouw vaardiger en sexyer. Dit komt weer ten goede van het zelfvertrouwen.
Lopen op hakken is ook goed voor de bekkenbodemspieren. Deze geven aan de organen onder in je buik, en kunnen na een zwangerschap en ouderdom verslappen. Verslapping kan dan weer leiden tot blaasproblemen. Met het dragen van hakken train je deze spieren, waardoor ze beter in conditie blijven. Verder heeft het ook een positief effect op de kuit- en bovenbeenspieren.

Nadelen

Bij hoge hakken is het zo dat het gewicht grotendeels door de voorvoet wordt gedragen i.p.v. de hiel. Gevolgen kunnen zijn: doorgezakte voorvoet, likdoorns, hamertenen, blaren en krampen. De hoge hakken dwingen je voeten een onnatuurlijke houding aan te nemen, waardoor de knieën meer belast worden. Vaak leidt dit tot kraakbeenslijtage en is de kans op artrose twee keer zo groot.
Daarnaast staan hoge hakken niet echt voor stabiliteit, waar de kans op verzwikkingen groter is. Dit gaat weer samen met rugklachten, aangezien je lichaam een geforceerde houding kan gaan aannemen. Lichte kwetsuren en een holle rug zijn dan het gevolg.

infographic-pumps-health

Uitkomst

Het klinkt misschien allemaal wat vreemd, moeilijk en vervelend, maar dat valt mee. Met de juiste dosering en geen gebruik maken van hele hoge hakken, voorkomt al de nadelen. Op stiletto’s een workout doen doe je nou eenmaal niet dagelijks, maar jij bepaalt natuurlijk altijd zelf de moeilijkheidsgraad. Het is niet verstandig om op stiletto’s te beginnen met een hoge (en dunne) hak. Kies in eerste instantie voor pumps, die zijn meestal al weer net wat comfortabeler dan stiletto’s. Maak vervolgens gebruik van pumps met een lagere hak of sleehak. Op die manier sta je ten eerste prettiger en is gemakkelijker om de workout uit te oefenen.

Om aan deze workout mee te doen is het raadzaam om goedkope maar kwalitatief goede pumps aan te schaffen. Zo beschikt Scapino bijvoorbeeld over een ruim aanbod aan verschillende goedkope pumps. Deze bevatten geen extreem hoge en dunne hakken en zijn te verkrijgen in een acceptabele prijsklasse. Zo kun je een eerste aanzet geven voor een Stilletto Workout en kan je de mogelijke gevolgen afwachten. Mocht je toch niet enthousiast zijn of lichte kwetsuren oplopen, dan heb je er niet te veel tijd en geld aan uitbesteed. Daarnaast beschikt je dan toch nog over mooie pumps voor een acceptabele prijs. ‘Show Sabina Evertsz your stilleto workout!’.

 

Reacties zijn gesloten.