Zo profiteert u pas echt van de voordelen van sporten

0
Sporten is gezond, dat is de algemeen aanvaarde stelling. Van sporten krijgt u energie, u slaapt beter en door te sporten valt u sneller af. De voordelen van sporten plukt u echter alleen als u alle andere ‘regels’ voor gezond leven in acht neemt. Wie tot diep in de nacht twee flessen wijn leeg drinkt en de volgende dag een halve marathon loopt, zal zich na afloop hoogstwaarschijnlijk verre van een kampioen voelen. Zorg ervoor dat u de intensiteit van uw sport aanpast aan uw fysieke omstandigheden, kies voor een gezond eetpatroon en rust voldoende. Een belangrijke voorwaarde om deze balans te bewaren en veilig te bewegen, is te zorgen voor de juiste uitrusting.

hartslagmeter-sporten

Met een hartslagmeter de intensiteit van uw training bepalen

Uw hartslag is een goede graadmeter voor uw conditie. Sporters in topvorm hebben over het algemeen een lage hartslag. Uw maximaal bereikbare hartslag is afhankelijk van uw leeftijd. De hartslag wordt veel gebruikt om met sporten een doel te halen, zoals vetverbranding of de verbetering van uw conditie. Met een hartslagmeter kunt u uw hartslag meten en de intensiteit van uw training bepalen naar gelang het doel dat u voor ogen heeft.  De hartslagmeter bestaat vaak uit een band die je om je torso doet. Uw hartslag leest u dan meestal van een horloge af. Een hartslagmeter is in alle sportwinkels te vinden.

De juiste uitrusting voor een veilige training

U kunt uw workout op hoge hakken proberen te doen. Dat schijnt zelfs behoorlijk effectief te zijn: in Amerika is het een fenomeen. Wij raden het u echter niet aan dit zelf thuis te proberen. Om veilig te bewegen is een verantwoorde uitrusting van groot belang. Gaat u mountainbiken? Kies dan voor een goede fiets, de juiste kleding en een goede helm. Op zaterdagochtend joggen? U kunt gerust uw pyjama dragen, maar een goede outfit bestaande uit onderkleding en sportieve bovenkleding zorgen voor betere loopomstandigheden voor het lichaam. Daarnaast zijn goede schoenen van belang om de schokken tijdens het lopen te dempen, waardoor uw gewrichten beschermd blijven. Zelfs voor een rustige yogasessie is het aan te raden gebruik te maken van de juiste uitrusting. Een blok of een kussen kunnen ervoor zorgen dat u beter in een houding komt en optimaal profiteert van al het goeds dat beweging u brengt.

 

Reacties zijn gesloten.